3. september 2019

Tak til alle for jeres søde fødselshilsener – dejligt og hyggeligt, ikke mindst, når man er taget på langtur 🤗 Dagen blev fejret med en hyggelig middag her ombord og fin champagne fra svenske Jeanette og Jerry fra Fiesta 2, som vi har sejlet sammen med siden Cuxhaven. Vores faste besætning, Julie og Mikkel, er taget hjem for at arbejde, snøft.

Vi ligger pt. i Cherbourg i Midtfrankrig, ca. 900 sm hjemmefra. Siden Cuxhaven har vi haft de lange nat-ben på, og det har været fine sejladser med lidt overraskelser af og til – ikke mindst utallige fiskebåde med – og især uden – AIS, som skifter kurs bare sådan. Og de fleste med et langt trawl efter sig, så nattevagten har ikke været søvndyssende. Vi er også blevet ganske fortrolige med ‘Reeds’, ‘EasyTide’ og ‘ImrayCurrents’ – tidevands- og strømtabeller, som på disse kanter er helt uundværlige. Fiesta 2 har samme kurs som os – sydpå – og vi drøfter flittigt næste bens udfordringer på skippermøderne – dejligt at have nogle at ‘sparre’ med.

Vores bedste oplevelse hidtil var nok St-Vaast-la-Hougue, en lille fransk perle af en fiskerby. 6,5 m vand ved højvande, og ved lavvande – ingenting! Havnen lovede konstant 2,3 m vand indenfor slusen, godt det samme, for vi stikker 2,2 m. Livet i byen er ganske præget af slusens åbnings- og lukketider, med stor aktivitet af både ud og ind ved højvande, gangbro over slusen ved lavvande og dér også muslingesamlere til fods udenfor havnen. Meget fascinerende.

Her i Cherbourg ligger vi og venter på at den utrættelige vestenvind stilner en smule af og måske endda går i nord. Og så skal strømmen også lige passe – den svinger med 7 knob med/imod, så der skal regnes rigtigt på afsejlingstiden. Vi satser på at gå direkte til Brest, da vores hund Tæddi ikke må komme i land på de britiske kanaløer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *