17. november

Vi er blevet lidt småforelskede … i Cangas 😉

Da vi for snart 3 uger siden ved midnatstide rundede Capo de Finisterre i fin stil, Europas vestligste punkt (næsten), ville vi egentlig have fortsat til Portugal, men pludseligt vejrskift 6 timer senere, træthed og en slem forkølelse fik os på andre tanker. Vi gik derfor ind til Cangas, som ligger præcis overfor Vigo (udtales Bigo) i Galicien. Og hvilket herligt sted. Godt nok er temperaturen på vej ned og indimellem regner det i spandevis og dagevis, men pyt. Alle sidder ude på cafeerne om aftenen alligevel, nu bare med overtøj på 😃 Den lille havn, vi ligger i, ligger godt beskyttet mod bølger og dønninger – undtagen når bølgerne udenfor er 9 meter eller mere, så kan det mærkes helt her inde i fjorden 😝 Men byen ligger et stenkast fra havnen, er vældig hyggelig og har alt, hvad man har brug for. Og lige overfor ligger Vigo, som kan nås med lokalfærge på 15 min. Vigos havnekaj er flere kilometer af udelukkende skibsværfter med tilhørende underleverandører og mere til, et rent mekka for en sejler 😘

Fiesta 2 bestilte en vaskemaskine, som efter 2 uger i tolden i Madrid endelig er nået frem og nu kører på fuld kraft ombord 👏 Og John har designet et ‘ankerløft’ og fået det fremstillet på et lokalt svejseværksted i Vigo. Det tog også ‘manaña manaña tid’, men med rigtig godt resultat – et masterpiece siger Jerry – og er nu monteret på Dronningen, så hun er klar til at ligge for anker – når vejret igen bliver til det. 

Der kommer regelmæssigt store cruise-skibe til Vigo. Der må jo være noget at se på, i Vigo og omegn, tænkte vi. Så vi og Fiesta 2 har lejet bil for lettere at komme rundt. Selve Vigo har et fint gammelt bycentrum med smalle gader og små listige butikker, men er også noget turistificeret (vi opfatter bestemt ikke os selv ‘almindelige’ turister 🙃) Lidt udenfor fjorden, som forpost til Atlanterhavet, ligger Baiona med en kopi af Columbus’ skib i havnen og en stor, velbevaret borg ude på pynten. Der kørte vi hen en dag, også for at besøge danske solosejler Jesper ombord på Iaorana, som lå for anker ud for havnen. Flot sted. Vi har også besøgt de varme kilder i Ourense, som var meget varme, herligt, omend noget mindre, end vi havde forestillet os. Men flittigt besøgt af lokalbefolkningen og nu også af os. En anden dag – hver dag skulle vi alligevel lige forbi værkstedet i Vigo og høre til Johns masterpiece – kørte vi til Portugal, bare 37 km herfra. Meget lig Spanien, venligt, smukt og rart. Den store forskel er sproget. I Spanien er der ingen der taler engelsk. I Portugal taler alle engelsk. På trappen til Viana do Castelos flotte, højt beliggende kirke mødte vi – verden ER lille – et svensk par, som netop er flyttet til Portugal. Vi skulle selvfølgelig komme på besøg, når vi når ned til Cascais, hvor de bor 🤗

Når man sådan bliver landfast i Spanien, må man jo også tale spansk. Og det går fint fremad 😊 altså sådan da – ihvertfald kan vi gøre os forståelige i butikker, på gaden, på barer, læse skilte og meget af avisen osv. Det er herligt. Spansk radio kører i baggrunden hele dagen, og det hjælper nok til. Og nu går vi til undervisning i spansk på en lokal sprogskole 100 m fra båden. Bare 2 timer forleden hjalp meget, bl.a. en forklaring om, at mange ord udtales sammentrukket, altså som ét ord. Vores lærer, Sito, er engelsklærer, og når spansk bliver for svært, siger vi bare ordene på engelsk. 

Vi har lavet vores ‘egen’ lille flåde på 50 medsejlende både, som vi følger flittigt på Marinetraffic.com. Vi kender selvfølgelig langt fra alle, men de sejler sydpå som os, også her sent på året. Nogle har mere fart på end andre. De som skal over Atlanten i år, er hastigt på vej til Gran Canaria. Bl.a. danske Zula med 8 ‘ungdommar’ ombord, ført an af den bare 22-årige skipper Tobias 👍 Hans egen båd selvfølgelig! Og verden ER lille. Tobias sejlede denne sommer til Grønland som en del af Jørgens besætning ombord på Tara, som vi kender vældig godt fra mange besøg i Rødvig. Andre sejler ‘lentamente’ som vi, i et mere astadigt tempo og med lange stop undervejs. Fx engelske Saramand, som vi mødte første gang i Gijon. Og nu på bar i Vigo – mega hyggeligt.

Jo vi nyder livet … 🤗

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *